Hvordan skal jeg pleje mine varer fra NEYE?

Tasker og andre produkter, der er lavet af læder har godt af den korrekte pleje. Man kan ikke sige, at alle læder produkter kan blive behandler på samme måde, da der kan være stor forskel på læderets overflade. Her er dog et par grundregler. Vær venligst opmærksom på, at imprægnering og pleje af produkter sker på eget ansvar. Læs brugsanvisningen omhyggeligt og test eventuelt på et skjult område inden du behandler tasken. Har du spørgsmål kan du kontakte kundeservice.

Se alle NEYE's plejeprodukter til skind og andre materialer.


Glat skind

Oftest kan glat skind rengøres med en hårdt opvredet klud. De fleste typer glat skind har godt af imprægnering før brug, samt imprægnering efterfølgende efter behov. Er skindet mat eller tørt kan det være en god ide at friske det op med en fugtgivende og beskyttende læderlotion. Collonil Gold Premium Leather Polish samt NEYEs læderlotion og læderbalsam er ideel til formålet.


Bemærk at Belsac og Adax fraråder imprægnering af deres glatte skind produkter.


Ruskind

Ruskind er skind med en ru overflade. Det kan derfor være sværere at gøre rent. Man kan dog få meget væk med en hårdt opvredet klud. Et gammelt husmoder trick er at holde dit ruskind over en dampende gryde eller elkedel – så går de fleste streger og mærker væk. Ruskind kan med fordel imprægneres med Collonil Classsic Waterstop eller en imprægneringsspray.

 

Åleskind

Den bedste måde at pleje et åleskindsprodukt på er ved at imprægnere det inden brug. Åleskind tåler ikke særlig godt vand og stærkt sollys. Hvis dit åleskindsprodukt skulle blive vådt og krøllet, er det bedst, du ligger det til tørre et sted uden direkte sollys. Er det forsat krøllet efter tørring, kan du bruge en føntørre med meget svag blæst og varme. Det vil glatte produktet ud.

 

Pels

Pels kan børstes med en tør børste eller en svamp, hvis der er kommet snavs på det. Man skal ikke imprægnere pels.

 

Kunstlæder

Kunstlæder eller PU, som det også kaldes, kan rengøres med en hårdt opvredet klud. Det kan med fordel imprægneres med Collonil Classic Waterstop eller med Collonils pleje til til kunstskind.


Lak

Lak er et kunstmateriale, der afskyr snavs og fugt. Derfor er det let at vedligeholde.Det skal bare tørres af med en hårdt opvredet klud og efterfølgende tørres af med en tør klud.Kommer der ridser i det på udsatte steder, kan det nogle gang repareres med en neglelak i samme farve. Men dette bør du teste på et skjult område inden. Reparation af denne slags er på eget ansvar.

 

Nylon

Nylonmaterialer som skoletakser, sportstasker og bløde kufferter kan med fordel imprægneres, så de skyr fugt og snavs endnu bedre. Collonil Classic Waterstop er ideel til formålet. Bliver tasken snavset kan den tørres af med en klud. Den kan også – i enkle tilfælde – klare en tur på skånevaske program. Dette er dog på eget ansvar. 


Kufferter

Hårde skal-kufferter er lavet til at blive brugt. De kan få stød og ridser, som giver dem charme og minder om dejlige ferie rejser. Bliver de beskidte kan de tørres af med en hårdt opvredet klud. Skal-kufferter behøver ingen yderligere pleje.

 

Handsker og luffer

 Pas godt på dine handsker, så passer de godt på dine hænder. Her er et par tip til at forlænge levetiden og udeendet på dine nye (og gamle) handsker.

 

 1. Imprægner dine nye og gamle skindhandsker med et af de forskellige imprægneringsprodukter.

  Spray med et tyndt lag og altid minimum 30 cm. væk fra handsken. Lad handsken tørre liggende flat. 

 2. Rengør dine handsker. Skindhandsker kan rengøres sådan: 

  - Lav en balje med lunkent vand med skum ved brug af mild vaskemiddel eller sæbespåner. 

  - Tag handskerne på og vask dem forsigtigt under vandet. 

  - Skyl handskerne grundingt i rent vand. 

  - Klem forsigtigt overskydende vand ud af læderet. 

  - Start ved fingerspiderne og nedefter. 

  - Træk meget forsigtigt handsken tilbage i oprindelig form. 

  - Hæng handskene til tørre - brug ikke klemmer da de laver mærker.

  - Undgå direkte varme eller sollys.

  - Vask aldrig handsker i forskellig farve sammen, da de kan smitte af.

  - De bedste resultater opnås, hvis handskerne rengøres jævnligt.

 3. Opbevar dine skindhandsker tørt og væk fra direkte sollys, da det kan udtørre læderet.


Når handskerne er våde, må de aldrig vrides, da de så kan trækkes ud af facon. Det tynde læder er meget smidigt.