SALE - spar op til 50%

Bæredygtig nyhed fra Fjällräven

Den har været elsket i generationer, brugt i årtier og vundet en masse hjerter verden over uden at ændre på sit klassiske design. Den er slidstærk, og dens look har vist sig at være tidløs. Så da ideen om at lave den mest bæredygtige taske nogensinde opstod, var det nødvendigt med en hel ny tilgang. Var det muligt at udvikle en rygsæk ud af 11 genbrugs PET-flasker?

w24_Imagebanner_3200x700.jpg

Sig hej til et nyt medlem af Kånken-familien!

Den originale Kånken-rygsæk er en taske, som har en relativ lille miljøpåvirkning. Takket være dens simple og ligefremme design, producerer den meget lidt spild i produktionen i forhold til mere komplicerede rygsække. Nu lanceres der en ny version af den ikoniske taske med en væsentlig forskel: Materialet i Re-Kånken er 95% genbrug OG kan genbruges igen.

"Vi gik tilbage til begyndelsen med alt, undtagen det klassiske design. Udfordringen lå i at opnå den mindst mulige miljøpåvirkning, samtidig med, at vi kunne imødekomme vores krav om en slidstærk og funktionel rygsæk" siger Neal Fernandez, produktudvikler hos Fjällräven og manden bag projektet.

Mens der i den originale Kånken bruges 3 forskellige typer af materialer til selve rygsækken, inderlommen og skulderstropper, bruges der i Re-Kånken et og samme materiale – genanvendt polyester. Der går 11 PET-flasker til en Re-Kånken og projektudviklerne har været omhyggelige med at tjekke, at flaskerne faktisk var genbrugsflasker og smidt på genbrugsstationer, så de kunne blive genanvendt igen. Udover at polyesteren er genbrugt, er der også en stor miljøfordel ved den nye indfarvningsproces.
Der går 11 PET-flasker til en Re-Kånken og projektudviklerne har været omhyggelige med at tjekke, at flaskerne faktisk var genbrugsflasker og smidt på genbrugsstationer, så de kunne blive genanvendt igen. Udover at polyesteren er genbrugt, er der også en stor miljøfordel ved den nye indfarvningsproces.

Konventionelle indfarvningsprocesser involverer et stort forbrug af kemikalier. Det betyder også et stort forbrug af vand og energi, da stofmaterialerne senere skal tørres i store ovne. Re-Kånken er farvet ved at benytte en teknik kaldet Spin-Dye®, hvor farvestoffet er tilføjet i processen mens polyesterfibrene bliver spundet. Ved hjælp af denne teknik bliver der sparet på store mængder vand samt energi.

Re-Kånken adskiller sig en smule fra den originale i designet og har dermed sin egen identitet. Eksempelvis er det runde emblem der stadig, men emblemet er broderet på Re-Kånken.

Se alle Fjällräven tasker
Se alle Fjällräven rygsække

RE-KÅNKEN

w24_SpotComponentCTA_1600x960_02.png
w24_SpotComponentCTA_1600x960.png

Stort udvalg

Se vores store udvalg af rygsække, skoletasker og skuldertasker fra Fjällräven.

Shop Fjällräven