SALE - spar op til 50%

Fjällräven

Historien bag Fjällräven starter med en 14-årig dreng ved navn Åke Nordin. Åke stod for mere end 60 år siden og manglede en rygsæk, der sad godt på ryggen. Han tog sagen i egen hånd, byggede en rygsækramme af træ og det var den rygsækramme, der ti år senere blev starten på brandet, Fjällräven.
w31_Imagebanner_3200x700.jpg

Den første rygsæk

Det hele startede i 1960 med grundlægger, Åke Nordin. Som 14-årige stod han og manglede en rygsæk, der sad godt på ryggen. Det eksisterende udvalg af rygsække var på daværende tidspunkt ikke tilstrækkeligt for Åke, og han tog derfor sagen i egen hånd. Ti år senere i 1960, startede han brandet, vi i dag kender som Fjällräven.

Åke lavede den første Fjällräven taske i et lille skur ved Örnsköldsvik i Sverige, hvor han byggede sin egen rygsækramme af træ. Åke's mor, Gunhild, var datter af en skrædder og havde lært Åke at sy, da han kun var 10 år gammel.

Åke syede en rygsæk af stærk bomuld, som han knyttede til trærammen med læderstropper.


Rygsækken var behagelig at bære til trods for vægten, da formen af rammen fordelte vægten mere effektivt på tværs af hele ryggen.

Efter at den unge Åke byggede sin første rygsæk kunne medlemmerne af det svenske Tourist Association's magasin finde en lille reklame fra Fjällräven. I dag er Fjällräven et af de største brands indenfor friluftsudstyr, og ideen bag rygsækkene er den samme uanset formål: Skal man bære noget tungt på ryggen, skal det sidde højt.

Shop Fjällräven Mini

Se alle Fjällräven tasker
Se alle Fjällräven rygsække

Fjällräven

Inspirationen til deres tasker finder Fjällräven i naturen. Med en vision om at blande tidløst design med funktionalitet og slidstærke materialer, får du en Fjällräven taske, der indeholder lige netop det, man typisk har brug for, når man f.eks. går en tur i naturen. Samtidig ønsker de også at tænke miljøvenlige materialer ind i deres produkter, så Fjällräven kan handle med respekt for naturen, dyrene og mennesket. Overordnet er målet, at Fjällräven skal kunne fastholde interessen for friluftsliv gennem deres produkter.
w24_SpotComponentCTA_1600x960.png

Find din favorit

Se vores store udvalg af Fjällräven tasker, rygsække, vandrerygsække og tasker til børn her.
Køb Fjällräven her