• Fri fragt i DK 
  • Levering: 2-3 dage
  • Gratis returnering i butik
  • på Trustpilot
Din ønskeliste

TASKER MED ET FORMÅL

NEYE - Tasker med et formål

Vidste du, at NEYE-butikkerne er ejet af en fond, hvis primære formål er – gennem sit overskud – at støtte kræftforskningen i Danmark?

Så den taske, du køber hos os, har ikke kun et praktisk formål for dig, men tjener også et vigtigt formål for andre.

 

 

Lædervarer har været  Neye's speciale siden 1881.

 

NEYE kæden blev grundlagt af Johannes Neye den 5. oktober 1881. Han åbnede som 24 årig en galanterihandel i Vimmelskaftet, København. Her ligger NEYEs hovedkontor stadig. 

 

”De penge, der indtjenes i lædervarefirmaet NEYE, skal komme det samfund til gode, i hvilket pengene er tjent” 

 

 

I dag ejes kæden af NEYE Fonden, der har som formål at drive butikkerne - og igennem sit overskud at støtte sygdomsbekæmpende forskning. NEYE Fonden har støttet cancer forskning med mere end 20 millioner kroner gennem årene.

 

NEYE FONDENS DONATIONER & PROFESSORATER


En del af det overskud, som NEYE butikkerne genererer, går til kræftforskning. NEYE Fondens bestyrelse beslutter hvert år, hvilke projekter donationerne skal gå til.

Siden fondens grundlæggelse er mere end 20 millioner kroner blevet doneret til forskellige forskningsprojekter og professorater – alle med det formål at forske i cancer og forebyggelse af sygdommen.

Beløbene har været mindre en gangs donationer og flere løbende professorat donationer.

 

DONATION TIL UNGE FORSKERE
I 2013 har Neye-Fonden igen støttet forskningen. Denne gang er der doneret 200.000 kr. til to unge kvindelige forskere fra Aarhus Universitet. De to 25-årige kræftforskere har hver fået 100.000 kr. til deres kamp mod kræft sygdommen. Modtagerne er ph.d-studerende Gitte Brinch Andersen, Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, der forsker i knoglekræft og læge- og forskerstuderende Eva Futtrup Sørensen fra nyremedicinsk afdeling på Aarhus Universitets hospital, der arbejder med immunapparatets rolle i forhold til kræft i lymfeknuderne.

 

NEYE PROFESSORATER

NEYE Professorat Niels Borregaard, chef for hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet.
Afhandling om Niels Borregaards forskning kan blandt andet læses her.  

 

NEYE Professorat 1999 – 2003 Ulla Wewer, professor i molekylær patologi. Du kan læse mere om Ulla Wewers forskning og resultater her.

 

NEYE Professorat 2004 -2009 biolog Per Guldberg, Kræftens Bekæmpelse.
Yderligere information om Per Guldbergs forskning kan læses her. NEYE pressemeddelelse: NEYE Professorat til Biolog Per Guldberg.

 

10 MILLIONER KRONER TIL KAMPEN MOD BRYSTKRÆFT

Siden 2007 har NEYE Fonden doneret et løbende beløb på i alt 10 millioner kroner til Rigshospitalets molekylærgenetiske sektion under ledelse af professor dr. med. Finn Cilius Nielsen. Denne donation tilgodeser Rigshospitalets arbejde med tidlig diagnostik af brystkræft.
Beløbet gives over fem år og dækker løn til tre bioanalytikere og en molekylærbiolog samt apparatur. 
Målet er at styrke forskningen i at udpege særligt aggressive former for brystkræft, der kræver accelereret behandling, og at medvirke til at nedbringe ventetiden for kræftpatienterne.
Læs mere i pressemeddelelsen: NEYE støtter kampen mod brystkræft.