Guide til håndbagage

Det kan være svært at holde styr på reglerne for håndbagage, da de kan variere fra flyselskab til flyselskab. I guiden her klæder vi dig på til din næste rejse. Der er også gode råd at hente, til valg af den rigtige kabinekuffert, og til hvordan du bedst pakker til dig selv og dit barn.

Guide til håndbagage og håndbagage regler på fly
Guide til håndbagage og håndbagage regler på fly

Hvilken kuffert skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du overveje, om du gerne vil have en større kuffert med på rejsen, som skal checkes ind - eller om du kan nøjes med håndbagage. De fleste flyselskaber tillader, at man både har en håndbagage, i form af en kabinekuffert, og en ekstra mindre taske til den bærbare computer og personlige ejendele. Så du kan have en del med, selvom du kun rejser med håndbagage.

Hvis du kan begrænse dig til kun at rejse med håndbagage, så slipper du for at møde op i lufthavnen to timer før afgang for at checke din bagage ind. Og du sparer også tiden ved bagagebåndet, når du ankommer til destinationen. Så hvis du alligevel kun er væk et par dage, så er det oplagt kun at rejse med håndbagage - så sparer du tid og kommer nemt og effektivt igennem lufthavnene.

Vær dog opmærksom på de forskellige flyselskabers regler for håndbagage. Hvis du har svært ved at holde dig inden for selskabets krav til vægt, kan en letvægtskuffert være løsningen, så du ikke overskrider grænsen og dermed må efterlade noget i lufthavnen eller betale overvægt.

En letvægtskuffert i kabinestørrelse vejer typisk under 2 kg. Hvor almindelige kufferter i den størrelse vejer 2-3 kg.

Se alle kabinekufferter

Se alle kufferter her

Hvad skal man have med? Pak din håndbagage rigtigt

Husk at pakke de mest vigtige og værdifulde ting i håndbagagen.

 • - Pas og legitimation
  - Flybilletter, penge og kreditkort
  - Smykker, nøgler og andre personlige ting
  - Mobiltelefon og oplader
  - Solbriller, briller og/eller kontaktlinser
  - Kamera
  - Medicin og anden personlig pleje

Pak din bagage rigtigt hjemmefra, så du kommer nemt igennem sikkerhedskontrollen. Øverst i håndbagagen bør du lægge ting som skal fremvises separat. Det gælder f.eks. elektroniske artikler som bærbar computer, kamera og tablets samt væsker, som skal være samlet i en gennemsigtig og genlukkelig plastpose. Derudover er det en god idé, ikke at pakke dine nøgler, pung og mobil for langt væk, da de også skal op af tasken i sikkerhedskontrollen.

Det kan også være smart at få plads til en bluse, et par bukser og de vigtigste toiletsager nederst i håndbagagen, da det kan ske, at din store kuffert bliver forsinket, eller i værste tilfælde ikke kommer frem til destinationen.

Hvor stor en kuffert må man have med som håndbagage?

Flyselskabernes regler for håndbagage

Håndbagage, som kan medtages i flyets kabine, må typisk være 55 cm høj, 40 cm bred og 25 cm dyb inkl. hjul, håndtag, lommer osv. for at være i bagageboksen. Hertil er det afhængigt af billettype og flyselskab typisk tilladt at medbringe en mindre taske op til 43 cm x 25 cm x 22 cm.

Reglerne for håndbagage afhænger altså ikke kun af vægt, men også af målene på bagagen. Det er flyselskaberne, der fastlægger, hvor meget håndbagage og bagage du må have med på flyet, før du skal betale overvægt. Vi anbefaler, at du tjekker dit flyselskabs hjemmeside (se links nedenfor), hvis du vil være helt sikker. Du kan også se regler for håndbagage på Københavns Lufthavns og Billund Lufthavns hjemmesider.

Se gældende regler under de enkelte flyselskaber

NEYE påtager sig intet ansvar, hvis mål og vægt ændres eller ikke accepteres af flyselskabet.

Regler for væsker

Medbringer du væsker på din rejse, som f.eks. shampoo, solcreme og tandpasta, så er det en god idé, så vidt det er muligt, at pakke det ned i den bagage, du checker ind i flyet.

Medbringer du væsker i din håndbagage, er der en række regler der skal overholdes:
 • - Du må kun medbringe væsker i beholdere, der maksimalt kan indeholde en deciliter eller 100 milliliter.
 • - Du må gerne medbringe flere beholdere med væske i din håndbagage. De skal blot kunne være i en af de gennemsigtige væskeposer, du får udleveret i lufthavnen eller i en anden gennemsigtig og genlukkelig pose, der kan rumme maksimalt en liter.
 • - Der må kun medbringes én af disse poser i hver persons håndbagage.

Genlukkelige poser til væske i håndbagagen, også kaldet check in bags, kan du købe i NEYE. De kan genbruges mange gange. Se udvalget af check in bag i rejsetilbehør kategorien.

Der er enkelte undtagelser såsom medicin, babymad og lignende, som du gerne må medbringe i beholdere over 100 milliliter. Vær dog opmærksom på, at i disse tilfælde kan personalet i lufthavnen kræve at se bevis på, at væsken er det oplyste.

En anden udtagelse er, hvis du køber væsker i lufthavnen efter du har passeret security. Her er du velkommen til at købe vandflasker, parfumer eller andet over 100 milliliter og medbringe på flyet.

Elektronisk udstyr

Hvilket elektronisk udstyr må man have med i håndbagagen? Og hvilken form for elektronik skal checkes ind? Gældende regler vil man altid kunne se på flypassager.dk som er en hjemmeside under Trafikstyrelsen. Nedenstående er et uddrag fra styrelsens hjemmeside.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Du må gerne medbringe mindre elektroniske genstande i din håndbagage. Mindre elektroniske genstande omfatter bl.a.

 • Bærbar computer
 • Mobiltelefon
 • Tablet
 • Kamera
 • Hårtørrer
 • Glattejern
 • Oplader til f.eks. mobiltelefon

Ved sikkerhedskontrollen skal du placere udstyret i en separat bakke. Du må også gerne medbringe mindre elektronisk udstyr i din indcheckede bagage.

E-cigaretter og powerbanks
E-cigaretter og powerbanks skal medbringes i håndbagagen. Grænsen for powerbanks er max 50 wh. Effekten af en powerbank får man ved at gange kapaciteten (mAh) med output i Volt og herefter dividere med 1.000. Dvs. en powerbank på 10.000 mAh og med et output på 5V giver 50wh.

Tilbehør til elektroniske apparater (lithiumbatterier)

Du må gerne medbringe løse lithiumbatterier i din håndbagage, hvis de er under 100wh pr. stk.

 • Hvis du vil medbringe løse batterier på mere end 100wh, skal du indhente tilladelse fra luftfartsselskabet. Du må i så fald højst medbringe 2 styk, og de må ikke være på mere end 160wh pr. stk.
 • Derudover skal det udstyr, som batterierne skal bruges til, medbringes sammen med batterierne.

Hvis du vil medbringe lithium-ionbatterier på over 160wh, skal disse fragtes som fuldt reguleret farligt gods (se trafikstyrelsen.dk).

Det er ikke tilladt at medbringe løse batterier i indchecket bagage.

Batterier, som er en del af en elektroniske enhed (f.eks. mobiltelefon, computer mv.) må kun medbringes i håndbagagen:

 • Langt de fleste elektroniske enheder, så som tablets, smartphones og laptops, har batterier, der er mindre end 100wh, og kan frit medbringes i håndbagagen.
 • Hvis du er i tvivl om størrelsen på batteriet, kan du kontrollere dette på producentens hjemmeside.
 • Da en del luftfartsselskaber har særregler på dette område, er det altid en god idé at kontakte selskabet inden afgang.

Kilde: flypassager.dk

w05_blog_1136x700_tsa.jpg

Hvorfor vælge en kuffert med TSA lås?

Overvejer du om din håndbagage skal være udstyret med en TSA lås, kan du her læse meget mere om vigtigheden og brugen af denne lås.
TSA lås guide

Valg af den rigtige kabinekuffert

Om dit valg falder på en kuffert med hård skal eller med et blødt ydre, afhænger nok lidt af, hvilken rejse du skal på. Men selvfølgelig også smag og behag.

Hardcase

Hardcase kufferter er ofte fremstillet i polycarbonat, som giver en ekstrem holdbarhed. Denne type kuffert er god til at sikre skrøbelige genstande i bagagen. Derudover er den lettere at holde ren og dens overflader absorberes ikke af vand.

Softcase

Softcase kufferter er fremstillet i stof, og beskytter derfor ikke din bagage på samme måde som en hardcase kuffert. Denne type kuffert har dog den fordel, at de ofte er lidt lettere.

Nogle softcase kufferter kan trykkes en smule sammen, hvis de ikke er fyldt helt op, hvilket gør dem lidt mere fleksible. De fås også med mange små indre og ydre rum, som giver ekstra tilgængelighed.

Hvis du har brug for en kabinekuffert, skal du kigge efter kufferter, der er max 55 cm., eller som på anden vis er angivet som kabinekuffert.

Se alle kabinekufferter

Håndbagage til børn

Hos de fleste flyselskaber afhænger den mængde bagage, du kan medbringe, af dit barns alder og den type billet du har købt. Børn under 2 år har ofte ingen bagage tilknyttet, hvorimod børn over 2 år med en børnebillet, kan medbringe den mængde indchecket bagage og håndbagage som billetten tillader.

Håndbagagen til dit barn er ofte vigtigere end din egen, eller bør i hvert fald være mere velovervejet, da det er med til at afgøre om dit barn får en god rejse til og fra destinationen. Her er det vigtigt at pakke det mest nødvendige, som varierer fra alder til alder.

Tænk over at dit barn skal have mad og drikke med, og noget det kan blive underholdt med. Foruden rejsetiden kan der nemt opstå situationer, der gør ventetiden længere, både før, under og efter flyveturen.

Hvilken type håndbagage du bør vælge til dit barn, er mest et spørgsmål om alder. For mange mindreårige vil en lille rygsæk være den bedste løsning, hvorimod en lille kabinekuffert med et sjovt print ofte synes bedre til det ældre barn, som har brug for lidt mere oppakning. Hos NEYE har vi et bredt udvalg af rygsække og kufferter til dit barn, der egner sig godt som håndbagage. F.eks. en samsonite børnekuffert eller en af de søde trollyer fra GrowAffenzahn eller Konges Sløjd. Du kan også blive inspireret af mærker som FjällrävenSmallstuff og Sticky Lemon, som har mange fine rygsække til børn. Rejser du med små børn, så læs vores Ultimative guide til ferie med børn og få ro i maven.

Til de større børn er brands som Satch og Sofie Schnoor Young meget populære.

Se alle børnekufferter

w25_SpotComponentCTA_800x480-små-kabine-kufferter.jpg

Stort udvalg af små kufferter

Se vores udvalg af kabinekufferter & håndbagage
Køb kabinekuffert