Guide til læderpleje

Hos NEYE finder du plejeprodukter til tasker og accessories i skind, læder og kunstskind. Du kan passe på din taske og forlænge levetiden med imprægneringsprodukter – som naturligvis også er velegnet til punge, handsker eller andre lædervarer som f.eks. sko. Produkterne findes både i læderlotion, læderbalsam og imprægneringsspray samt de praktiske wipes.
w26_Imagebanner_3200x700.jpg
w26_Imagebanner_3200x700.jpg

Oftest stillede spørgsmål

Hvordan renser jeg en lædertaske?

Brug et renseprodukt, der er beregnet til læder. F.eks. One for All skum, som fjerner snavs. Når tasken er renset, er det vigtigt, at overfladen lukkes af med en imprægnering, f.eks. Protect & Care Organic.

Kan man gøre læder pænt igen?

For at gøre brugt læder pænt igen, skal man igennem 3 trin. En skindrens, der fjerner smuds, efterfulgt af en imprægneringsspray for at lukke overfladen. Til sidst slutter man af med en læderbalsam eller lædercreme, tilpasset skindtypen. Påfør cremen i et tyndt lag i cirkelbevægelser og lad det trænge ind natten over. Læderbalsam må ikke anvendes på ruskind, oiled nubuck og nubuck, kun på almindelig glat skind.

Kan man vaske en lædertaske i vaskemaskinen?

Vi anbefaler ikke, at man vasker sin lædertaske i vaskemaskinen, da tasken både kan miste form og afgive farve. Skind kan renses med læderpleje produkter, som netop er udviklet til formålet, f.eks. Collonil One for All skum.

Kan man lægge læder i blød?

Nej, det anbefaler vi ikke. Læder og skind skal renses skånsomt med de rigtige plejeprodukter. Få gode råd nedenfor, i forhold til, hvordan du bedst behandler de forskellige skindtyper.

Hvordan bruger man læderbalsam?

Læderbalsam er en plejende creme, der anvendes på grove skindoverflader med struktur. Læderbalsam går ind og fugter skindets overflade og kan få farven på skindet frem igen. Læderbalsam påføres på skindet med en svamp eller en neutral fnugfri klud i cirkelbevægelser over det hele. Herefter skal det suge godt ind, gerne natten over.


Bliv klogere på de forskellige skindtyper og få gode råd til pleje af læder og vegan leather (syntet) nedenfor.

w26-SpotComponentBlock3-glat-læder-pleje.png

Pleje af glat skind

Glat skind er den udvendige side af huden på dyret. Optikken på læderet er glat, arret, med struktur og skinnende eller mat. Til fremstilling af tasker af højeste kvalitet anvendes dette alsidige materiale ofte. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Imprægnering af glat skind

Vedligeholdelsen klares med en fugtgivende og beskyttende lotion. Brug svampen på tuben eller en ren klud og fordel cremen på hele tasken. Lad tørre og efterpoler. Dette aktiverer samtidig farven i skindet, så den stadig fremstår klar. Vi anbefaler Collonil Organic Protect & Care.

Vedligeholdelse af glat skind

Rengøring af skind er lige så vigtigt, som rengøring af din egen hud og bør gøres 1-2 gange årligt. Efter rengøringen imprægneres tasken igen. Vi anbefaler Collonil Organic Cream eller Collonil 1909 Leather Cream.

Rengøring af glat skind

Vi anbefaler Collonil Organic Bamboo Lotion.

w26-SpotComponentBlock3-ruskind-pleje.png

Pleje af ruskind

Nubuck og ruskind er oprevet læder. Nubuck er ydersiden af huden, der bliver revet op således at fibrene bliver synlige. Ruskind er kødsiden af læderet med en meget tydelig struktur. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Imprægnering af glat ruskind, nubuck og velour

Vi anbefaler Collonil One for All skum eller Collonil Organic Protect & Care.

Vedligeholdelse og rengøring af ruskind og nubuck

Vedligeholdelsen og rengøringen af ruskind og nubuck kan med fordel gøres 1-2 gange om året. Efter rengøringen imprægneres tasken igen. Vi anbefaler Collonil Organic Bamboo Lotion eller den altid effektive Textil børste.

w26-SpotComponentBlock3-fedt-læder-pleje.png

Pleje af oilnubuck

Fedtlæder og oilnubuck er special fremstillet læder, hvor overfladen er mættet med et fedtlag. Der findes forskellige begreber såsom olielæder, vokset læder, pull-up læder, saddle læder og vintage læder. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Imprægnering af fedtlæder og oilnubuck

Vi anbefaler Collonil Waterstop Reloaded.

Vedligeholdelse af fedtlæder og oilnubuck

Vedligeholdelsen klares med en fugtgivende og beskyttende lotion. Brug svampen på tuben eller en ren klud og fordel cremen på hele tasken. Lad tørre. Dette aktiverer samtidig farven i skindet, så den stadig fremstår klar. Vi anbefaler Collonil Læderbalsam eller Collonil 1909 Leather Cream.

Rengøring af fedtlæder og oilnubuck

Rengøring af fedtlæder er vigtigt, lige som mange andre skindtyper. Gerne 1-2 gange årligt. Efter rengøringen imprægneres tasken igen. Brug Collonil Organic Bamboo Lotion.

w26-SpotComponentBlock3-syntet-pleje.png

Pleje af kunstlæder

Kunstlæder og syntet (PU) er svære at gennemskue, sammenlignet med ægte læder. Egenskaberne er forbavsende ens og med det blotte øje synes forskellen på ægte og syntet ikke at være til stede. For at beskytte kunstlæderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens "naturlige" udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Imprægnering af kunstlæder

Tasker i kunstskind (syntet) bør også vedligeholdes og rengøres efter behov. Det kan rengøres med en hårdt opvredet klud med efterfølgende pleje og evt. imprægnering efter rengøringen. Vi anbefaler Collonil Organic Protect & Care.

Vedligeholdelse og rengøring af kunstskind og syntet

Vi anbefaler Collonil Organic Bamboo Lotion.

w26-SpotComponentBlock3-tekstil-pleje.png

Pleje af andre typer

Lak

Laklæder eller materialer med lakbehandling er glatte, præget og ofte med forskellige lag under lakoverfladen. Lak er som udgangspunkt et kunstmateriale, der afskyr snavs og fugt. Derfor er det let at vedligeholde. Det kan tørres af med en hårdt opvredet klud og efterfølgende med en tør klud. Hvis der kommer ridser i det på udsatte steder, kan det nogle gange repareres med en neglelak i samme farve. Men dette bør testes på et skjult område inden - og reparation af denne slags er på eget ansvar.

Tekstil

Tekstil bruges ofte om forskellige materialer i stof. Nedenfor en anbefaling til pleje af tasker i materiale som silke, satin og bomuld – forædlet eller elastisk. For at beskytte tekstil mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske med Collonil Organic Protect & Care inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Til rengøring og vedligeholdelse af tekstil anbefaler vi Collonil Organic Bamboo Lotion eller den effektive textilbørste.

w26-SpotComponentBlock3-handske-pleje.png

Pleje af handsker

Skindhandsker

I vores store Handske guide finder du også tips til pleje af handsker. Se Førstehjælp til skindhandsker her

Pels

Pels på  handsker eller tasker kan børstes med en tør børste eller en svamp, hvis der er kommet snavs på det. Man skal ikke imprægnere pels.

Lotion, balsam eller spray?

Se vores udvalg af imprægnering og andre plejeprodukter til skind og andre materialer.
Køb plejeprodukter
w24_SpotComponent_1_1200x960_v1.jpg