SALE - spar op til 50%

Guide til læderpleje

Hos NEYE finder du plejeprodukter til tasker og accessories i skind, læder og kunstskind. Du kan passe på din taske og forlænge levetiden med imprægneringsprodukter – som naturligvis også er velegnet til punge, handsker eller andre lædervarer som f.eks. sko. Produkterne findes både i læderlotion, læderbalsam og imprægneringsspray samt de praktiske wipes.
w26_Imagebanner_3200x700.jpg
w26_Imagebanner_3200x700.jpg

Oftest stillede spørgsmål

Hvordan renser jeg en lædertaske?

Brug et renseprodukt, der er beregnet til læder. F.eks. Carbon Complete skum, som fjerner snavs. Når tasken er renset, er det vigtigt, at overfladen lukkes af med en imprægnering som Protect & Care Organic eller Carbon Pro.

Kan man gøre læder pænt igen?

For at gøre brugt læder pænt igen, skal man igennem 3 trin. En skindrens, der fjerner smuds, efterfulgt af en imprægneringsspray for at lukke overfladen. Til sidst slutter man af med en læderbalsam / lædercreme, tilpasset skindtypen. Påfør cremen i et tyndt lag i cirkelbevægelser og lad det trænge ind natten over. Læderbalsam må ikke anvendes på ruskind, oiled nubuck og nubuck, kun på almindelig glat skind.

Kan man vaske en lædertaske i vaskemaskinen?

Vi anbefaler ikke, at man vasker sin lædertaske i vaskemaskinen, da tasken både kan miste form og afgive farve. Skind kan renses med læderpleje produkter, som netop er udviklet til formålet. Se f.eks. renseskummet Carbon Complete fra Collonil.

Kan man lægge læder i blød?

Nej, det anbefaler vi ikke. Læder og skind skal renses skånsomt med de rigtige plejeprodukter. Få gode råd nedenfor, i forhold til, hvordan du bedst behandler de forskellige skindtyper.

Hvordan bruger man læderbalsam?

Læderbalsam er en plejende creme, der anvendes på grove skindoverflader med struktur. Læderbalsam går ind og fugter skindets overflade og kan få farven på skindet frem igen. Læderbalsam påføres på skindet med en svamp eller en neutral fnugfri klud i cirkelbevægelser over det hele. Herefter skal det suge godt ind, gerne natten over.


Bliv klogere på de forskellige skindtyper og få gode råd til pleje af læder og vegan leather (syntet) nedenfor.

w26-SpotComponentBlock3-glat-læder-pleje.png

Pleje af glat skind

Glat skind er den udvendige side af huden på dyret. Optikken på læderet er glat, arret, med struktur og skinnende eller mat. Til fremstilling af tasker af højeste kvalitet anvendes dette alsidige materiale ofte. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Anbefalet produkt til imprægnering af glat skind
Collonil Carbon Pro eller Collonil Organic Protect & Care

Vedligeholdelsen klares med en fugtgivende og beskyttende lotion. Brug svampen på tuben eller en ren klud og fordel cremen på hele tasken. Lad tørre og efterpoler. Dette aktiverer samtidig farven i skindet, så den stadig fremstår klar.

Anbefalet produkt til vedligeholdelse af glat skind
Collonil Organic Cream eller Collonil 1909 Leather Cream

Rengøring af skind er lige så vigtigt, som rengøring af din egen hud og bør gøres 1-2 gange årligt. Efter rengøringen imprægneres tasken igen.

Anbefalet produkt til rengøring af glat skind
Collonil One for All eller Collonil Organic Bamboo Lotion

w26-SpotComponentBlock3-ruskind-pleje.png

Pleje af ruskind

Nubuck og ruskind er oprevet læder. Nubuck er ydersiden af huden, der bliver revet op således at fibrene bliver synlige. Ruskind er kødsiden af læderet med en meget tydelig struktur. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Anbefalet produkt til imprægnering af glat ruskind, nubuck og velour
Collonil Carbon Pro eller Collonil Nubuk + Velour

Vedligeholdelsen og rengøringen af ruskind og nubuck kan med fordel gøres 1-2 gange om året. Efter rengøringen imprægneres tasken igen.

Anbefalet produkt til vedligeholdelse og rengøring af ruskind og nubuck
Collonil Organic Bamboo Lotion eller den altid effektive Textil børste

w26-SpotComponentBlock3-fedt-læder-pleje.png

Pleje af fedtlæder, oilnubuck

Fedtlæder og oilnubuck er special fremstillet læder, hvor overfladen er mættet med et fedtlag. Der findes forskellige begreber såsom olielæder, vokset læder, pull-up læder, saddle læder. Nogle går sågar under begrebet Vintage læder. For at beskytte læderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Anbefalet produkt til imprægnering af fedtlæder og oilnubuck
Collonil Carbon Pro eller Collonil Waterstop Reloaded

Vedligeholdelsen klares med en fugtgivende og beskyttende lotion. Brug svampen på tuben eller en ren klud og fordel cremen på hele tasken. Lad tørre. Dette aktiverer samtidig farven i skindet, så den stadig fremstår klar.

Anbefalet produkt til vedligeholdelse af fedtlæder og oilnubuck
Collonil Læderbalsam eller Collonil 1909 Leather Cream

Rengøring af fedtlæder er vigtigt, lige som mange andre skindtyper. Gerne 1-2 gange årligt. Efter rengøringen imprægneres tasken igen.

Anbefalet produkt til rengøring af fedtlæder og oilnubuck
Collonil Carbon Complete eller Collonil Organic Bamboo Lotion

w26-SpotComponentBlock3-syntet-pleje.png

Pleje af kunstlæder, syntet (PU)

Kunstlæder og syntet er svære at gennemskue, sammenlignet med ægte læder. Egenskaberne er forbavsende ens og med det blotte øje synes forskellen på ægte og syntet ikke at være til stede.
For at beskytte kunstlæderet mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens "naturlige" udseende og levetiden forlænges betydeligt. Processen kan gentages efter behov.

Anbefalet produkt til imprægnering af kunstlæder
Collonil Carbon Pro eller Collonil Organic Protect & Care

Tasker i kunstskind (syntet) bør også vedligeholdes og rengøres efter behov. Det kan rengøres med en hårdt opvredet klud med efterfølgende pleje og evt. imprægnering efter rengøringen.

Anbefalet produkt til vedligeholdelse og rengøring af kunstskind og syntet
Collonil One for All eller Collonil Organic Bamboo Lotion.

w26-SpotComponentBlock3-tekstil-pleje.png

Pleje af andre typer

Lak
Laklæder eller materialer med lakbehandling er glatte, præget og ofte med forskellige lag under lakoverfladen. Lak er som udgangspunkt et kunstmateriale, der afskyr snavs og fugt. Derfor er det let at vedligeholde. Det kan tørres af med en hårdt opvredet klud og efterfølgende med en tør klud. Hvis der kommer ridser i det på udsatte steder, kan det nogle gange repareres med en neglelak i samme farve. Men dette bør testes på et skjult område inden - og reparation af denne slags er på eget ansvar.

Åleskind
Den bedste måde at pleje et åleskindsprodukt på er ved at imprægnere det inden brug. Åleskind tåler ikke særlig godt vand og stærkt sollys. Hvis dit åleskindsprodukt skulle blive vådt og krøllet, er det bedst, du lægger det til tørre et sted uden direkte sollys. Er det forsat krøllet efter tørring, kan du bruge en hårtørre med meget svag blæst og varme, da det vil glatte produktet ud.

Tekstil
Tekstil bruges ofte om forskellige materialer i stof. Nedenfor en anbefaling til pleje af tasker i materiale som silke, satin og bomuld – forædlet eller elastisk. For at beskytte tekstil mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer din taske med Collonil Carbon Pro eller Collonil Organic Protect & Care inden du tager den i brug. På den måde bibeholdes taskens naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Til rengøring og vedligeholdelse af tekstil anbefaler vi Collonil Organic Bamboo Lotion eller den effektive textilbørste.

Pels
Pels kan børstes med en tør børste eller en svamp, hvis der er kommet snavs på det. Man skal ikke imprægnere pels.

w26-SpotComponentBlock3-handske-pleje.png

Pleje af handsker

Skindhandsker
I vores store Handske guide finder du også tips til pleje af handsker.

Se Førstehjælp til skindhandsker her

Lotion, balsam eller spray?

Se vores udvalg af imprægnering og andre plejeprodukter til skind og andre materialer.
Køb plejeprodukter
w24_SpotComponent_1_1200x960_v1.jpg