Guide til handsker

Hos NEYE  finder du et stort udvalg af handsker og luffer til ham og hende. Bliv klogere på de forskellige typer og se, hvordan du finder den rigtige handskestørrelse i guiden her.

w36_Imagebanner_3200x700-handsker-dame-herre.jpg
w36_Imagebanner_3200x700-handsker-dame-herre.jpg

Sådan vælger du handsker

Når det bliver koldt udenfor, er der intet, som et par dejlige varme handsker eller luffer. Men hvilket materiale skal man gå efter? Uanset om du går efter designet, sværger til skindhandsker eller bare nyder at putte hænderne i et par luftige luffer, så er det en god idé at sætte sig ind i materialevalget, inden du køber handsker eller luffer.

Find den rigtige handskestørrelse

Det kan være svært at vide, hvilken størrelse man skal bruge i handsker. Med denne guide kan du måle dig frem til den rigtige størrelse.

 • 1) Mål omkredsen på din hånd. Under knoerne og over tommelfingeren.
 •  
 • 2) Tag tallet og divider med 2,7.
 •  
 • 3) I skemaet kan du nu ud fra inches aflæse, hvilken størrelse du bruger i handsker. Eksempel: Du er dame og måler 18 cm i omkreds, divideret med 2,7 ender du på 6,6. Så skal du bruge en str. 6,5.
 •  
 • 4) Nogle brands bruger betegnelserne S, M og L, mens andre bruger inches, såsom 7, 8 og 9.
 •  
 • 5) Hvis dit mål er mellem to størrelser, så vælg den mindste. Det er vigtigt, at handskerne sidder stramt fra start, når du knytter din hånd, da skindet giver sig. De vil sidde godt efter nogen tids brug. 
 •  
 • 6) Bemærk at størrelserne kan variere en smule fra mærke til mærke.
 •  
 • 7) Hvis du har brug for at prøve lidt forskellige modeller eller størrelser, er du altid meget velkommen i vores butikker.

Handsker og luffer

w36_CategorySpot_740x740-handsker-luffer.jpg

Damehandsker

w36_CategorySpot_740x740-damehandsker.jpg

Herrehandsker

w36_CategorySpot_740x740-herrehandsker-v1.jpg

Skindtyper

Der findes forskellige typer skind, men groft kan de opdeles i to typer: Premium og Essential.


Premium skind

Er kendetegnet ved meget blødt læder med en mat overflade. Ofte lammeskind, hvor aniline læder er den bedste kvalitet af lammeskind. Farven er trængt ind i læderet og alle små ujævnheder kan ses.

Skindet giver sig ca. ½ til en hel størrelse efter brug, så handskerne skal sidde helt tæt fra start. Skindet er ikke så slidstærkt og er ikke vandafvisende, men kan imprægneres. Premium skind kræver pleje.

Essential skind

Glat og mere skinnede overflade, som kan virke lidt stiv i læderet. Er indfarvet med spray, så farven er 100% jævn og ligger tykkere i overfladen i læderet. Alle naturlige farveudsving og ujævnheder m.m. er derfor skjult.

Holder oprindelig størrelse ved brug, så handskerne skal passe fra start. Essential skind er mest slidstærk og er vandafvisende ved mindre vandmængder. Kræver generelt mindre pleje.

Populære handske brands

Handskefor

Der findes forskelligt for til handsker og luffer. Hvis du har tendens til at fryse meget om fingrene, bør du vælge lining/for af naturlige fibre som cashmere/uld mix eller 100% uld. Kunstige fibre som f.eks. polyester giver ikke samme varme.

100% uld

Handsker med for i 100% uld er til dig, der vil have maksimal varmeeffekt. Anbefales ned til -15-20 grader.

I luffer bruges der ofte 100% merinould. Lammeuld er et naturligt materiale, og der kan derfor være mindre variationer i tykkelsen og udseendet.

Cashmere/uld mix

Handsker med for i cashmere/uld mix giver en god varmeeffekt, anbefales ned til -5 grader. Handskerne vil have en perfekt pasform, da foret strikkes som en hel handske uden syninger i siderne og handsken får derfor et elegant og slankt udtryk.

Denne type for kradser ikke. Jo højere andel af cashmere, jo højere komfort og blødhed.

Polyester, fleece og fake fur

Denne type for er velegnet, hvis du ikke ønsker for varme hænder. Anbefales ned til 0 grader.

Handsker og luffer med polyester eller fleece giver dig blødt for, der ikke er naturligt varmegivende som naturfibre er. Og så er de typisk billigere end handsker med uldfor.

w36_Imagebanner_3200x700-plejeprodukter-handsker-tasker-læder-pleje.jpg

Førstehjælp til skindhandsker

Adax - værd at vide

Adax anbefaler kun Adax plejemidler til deres produkter. De står ikke inde for andre mærker, inden for plejemidler, da disse ikke er testet på Adax produkter. Se Adax plejemidler.

Se i øvrigt nedenstående generelle råd.


Kan skindhandsker vaskes?

Vi anbefaler, at snavs fjernes med en fugtig klud. Ved vask risikerer du, at handskerne mister sin form og blødhed, og der kan være for i handskerne, der ikke kan tåle det.

Håndvask af handsker – hvordan?

Hvis du alligevel vil gøre forsøget med at vaske dine handsker, skal du tage dem på og vaske dem i et mildt rengøringsmiddel, ligesom at vaske dine hænder. Skyl derefter handskerne med rent vand. Tør overskydende vand af. Efter tørring skal du tage handskerne på og massere dem forsigtigt for at gøre dem smidige igen.

Hvordan tørrer man bedst våde skindhandsker?

Det er vigtigt, at skindhandsker får lov til at tørre langsomt uden direkte varme, dvs. ikke på radiatoren eller i direkte sollys. Dette for at skåne læderet og så handsken ikke mister sin pasform.

Handsker er en uundværlig accessory i vinterhalvåret. Afhængig af vejr og vind det pågældende år, så kan det være nyttigt med handsker allerede fra september måned og helt frem til april. Det er derfor oplagt at have flere par handsker. Både så du har nogle at skifte i mellem, hvis dine handsker er blevet våde. Men naturligvis også, så du har handsker til de halvkolde dage og nogle andre handsker til de virkelig kolde dage.

Se alle vores plejeprodukter

Se alle handsker og luffer