Guide til Ergobag skoletasker

Hos NEYE er vi stolte forhandlere af Ergobag, der har vundet flere "Bedst-i-test" priser i både Danmark og i udlandet. Ergobag blev stiftet i 2010 af vennerne Sven, Florian, Oliver og Julian, som i dag skaber rygsække og skoletasker fra børnehavealderen til de større klassetrin.
w07_Imagebanner_3200x700_Ergobag-skoletaske.jpg
w07_Imagebanner_3200x700_Ergobag-skoletaske.jpg

Tasken der vokser med barnet

w25_SpotComponent_1_1200x960_ergobag.png

Bedst i test

Ergobag har vundet flere priser i diverse skoletaske test, i Danmark såvel som i udlandet. Både i 2021 og i 2015 opnåede Ergobag Prime den højeste vurdering i Forbrugerrådet Tænks "Bedst-i-test" af skoletasker.

Bedst i test 2021 - Danmark

I Forbrugerrådet Tænks seneste test af skoletasker blev der testet 8 skoletasker. Taskerne er undersøgt for vandtæthed, styrke, holdbarhed, ergonomi, funktion og uønsket kemi. Taskerne er dels blevet undersøgt på 2 laboratorier ift. uønsket kemi og holdbarhed og dels af en ergoterapeut, der har gennemgået taskerne sammen med børn i aldersgruppen 0.-3. klasse.

  • Bedste bedømmelse - Ergobag Prime blev som eneste model udmærket med betegnelsen „meget god“. 4 skoletasker fik testbedømmelsen „god“, to modeller blev bedømt som „middel“ og „under middel“, og en model fik betegnelsen „dårlig“. Med et testresultat på 86 % er Ergobag Prime i spidsen med et stort forspring.
  • Ergonomi vigtigste kriterie i testen - Ergoterapeuten giver Ergobag Prime den højeste karakter. Med „Your-Size-systemet“ kan Ergobag Prime tilpasses barnets størrelse, polstringer og indstillelige seler bidrager til høj bærekomfort, og den brede polstrede hoftesele sørger for at tage noget af vægten fra ryggen.
  • Snavs- og vandafvisende design - Ergobag Primes vandtæthed bedømmes som god og består også alle slidprøver med gode karakterer.

Fri for skadelige kemi og bluesign®-systempartner
Der blev i testen ikke konstateret uønskede kemikalier. Dette kommer selvfølgelig ikke bag på Ergobag, der siden grundlæggelsen har været engageret i bæredygtighed med sine skoletasker fremstillet af PET-flasker.

Med bluesign® har ergobag en uafhængig og kompromisløs partner ved sin side, der auditerer hele handelskæder for ressourcebesparelser og afkald på skadelige kemikalier. Mærket arbejder sammen med mange bluesign®-certificerede leverandører og anvender ingen kemikalier, der er vanskeligt nedbrydelige i naturen. Desuden er hele kollektionen PFC-fri (per- og polyfluorerede kemikalier).

Den sociale ansvarlighed er også i centrum hos Ergobag. Således har Fair Wear Foundation gentagne gange udmærket Ergobag med den eftertragtede „Leader Status“ for virksomhedens anstrengelserne for at fremme social ansvarlighed og fair arbejdsbetingelser på produktionsstederne.

Testvinder i 2019 – Tyskland

Ergobag Cubo IllumiBear og Ergobag Candy Bear fra Ergobag special edition NEO, blev begge testvindere i den tyske Stiftung Warentest ”Schoolbags – safe to school” test i februar 2019. De to farverige og reflekterende skoletasker, klarede sig særligt godt i kriterierne for:

  • Synlighedseffekt i trafikken – De stærke og reflekterende farver, gør barnet synligt i både dagslys og når det er mørkt
  • Materielle egenskaber – Taskerne er gode i dagligt brug. Vægten bliver fordelt jævnt på ryggen, og taskerne er nemme at bære.
  • Ikke skadelige stoffer – Taskerne er frie for sundhedsskadelige stoffer

Om testen: der blev testet i alt 22 skoletasker og 8 af dem fik testresultatet ’God’, 2 af dem fik ’Tilfredsstillende’ og hele 12 skoletasker i testen blev i testen angivet som ’Ikke-tilfredsstillende’.

Udover ovennævnte kriterier, så udmærker Ergobag sig også også særligt i forhold til ergonomi og bæredygtighed i testen. Læs mere om Stiftung Warentest.

Öko- Test

Ergobag Pack NEO Edition Candy Bear blev ligeledes testvinder i den tyske Öko-Test ”School Bags” i marts 2019. Skoletasken med farverige og reflekterende materialer var særligt overbevisende i kriterierne for:

  • Synlighed i trafikken - De stærke og reflekterende farver, gør barnet synligt i både dagslys og når det er mørkt
  • Modstandsdygtig i forhold til regn – Tasken er vandtæt og nem at rengøre
  • Ikke skadelige stoffer - Tasken er fri for sundhedsskadelige stoffer


Om Öko-testen: der blev testet i alt 11 skoletasker. 2 af dem fik testresultatet ’Meget god’, 1 var ‘God’, 3 var ‘Tilfredsstillende’, 1 var ’Tilstrækkelig’, 3 var ’Mangelfuld” og 1 var ”Ikke-tilstrækkelig’. Læs mere om Öko-Testen her.


Se alle Ergobag skoletasker
Se alle Ergobag skoletaskesæt
Se alle Ergobag gymnastiktasker

Den ergonomiske skoletaske

Hvorfor skal du købe en Ergobag skoletaske? Dét og meget mere kan du se i filmen her.

Video guides

Ergobag har lavet 6 video guides til brug af deres skoletasker. Her kan du blandt andet se, hvordan du indstiller skolertasken efter dit barns højde, hvordan du fastgører brystremmen, hvordan du pakker din Ergobag skoletaske rigtigt og meget meget mere.
w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag02.jpg

Sådan indstilles skoletasken efter barnets højde.
Se med her.

w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag03.jpg

Sådan fastgøres brystremmen. 
Se med her.

w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag01.jpg

Sådan udskiftes magnetspændet.
Se med her.

w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag04.jpg

Sådan pakkes Ergobag rigtigt.
Se med her.

w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag05.jpg

Gymnastiktasken kan bæres på to forskellige måde. 
Se med her.

w26_SpotComponentBlock_3_370x350_Ergobag06.jpg

Opbevaring og montering af regnslag
se med her.

w07_SpotComponentCTA_800x480_ergobag-skoletaske.jpg

Er du også begejstret?

Se vores store udvalg af skoletasker, skoletaskesæt, gymnastikposer og penalhuse fra Ergobag
Shop Ergobag skoletaske

Om Ergobag og FOND OF

Modellen ergobag prime er den internationale bestseller og også i Danmark et populært valg til elever i 0.-4. klasse. Ergobag kombinerer ergonomikonceptet fra innovative trekking-rygsække med alt det, en skoletaske skal yde, og er udmærket af det tyske institut for sund ryg. I 2010 revolutionerede FOND OF GmbH skoletaskemarkedet i Tyskland med mærket ergobag som rygsæk-start-up. I dag har virksomheden 7 forskellige rygsæk brands, inden for kids, lifestyle, business og fashion.

På neye.dk forhandler vi også disse darlings fra FOND OF: Satch skoletasker, Affenzahn rygsække og Aevor rygsække. Alle mærkerne udmærker sig ved at være unikke med hensyn til produkternes design og funktionalitet og ved ansvarlighed i forbindelse med fremstillingen.