November 2018: 300.000 kroner

Læge og PhD studerende ved Odense Universitets Hospital, Ming Tan, har modtaget 300.000,- fra NEYE-Fonden

November 2018: 300.000 kroner

"Arvelighed er skyld i op til 10% af tilfælde af kræft i bugspytkirtlen"

"Medlemmer i familier med sygdommen er i betydeligt øget risiko for selv at udvikle bugspytkirtelkræft. Desværre kendes hidtil ikke nogen gen-markører, som kan bruges til at vurdere risikoen for kræftudvikling – og som vil kunne bruges til at identificere højrisikopatienter i eksponerede familier" udtaler den unge kræftforsker, Ming Tan, der støttes af NEYE-Fonden med 300.000,-

Om forskningsprojektet siger han desuden:

"Studiets formål er at identificere genetiske markører, som kan forudsige risikoen for udvikling af bugspytkirtelkræft hos medlemmer i familier med sygdommen. Der udføres genetisk analyse af blodprøver fra 16 danske familier med kendt arvelighed for bugspytkirtelkræft. Kendskab til gen-markørerne vil kunne sikre tidlig opsporing og potentielt livsreddende behandling af højrisiko patienter"

Ming Tan påpeger, at bevillingen fra NEYE-Fonden er essentiel for gennemførelsen af studiet, da den sikrer, at forskerne kan anvende den nyeste genom-sekventerings teknologi i deres analyser. Bevillingen yder også et vigtigt bidrag til indsamlingen af prøvemateriale til det konkrete forskningsprojekt.

Læs mere om projektet her