Se vores juleunivers med masser af tilbud

Oktober 2018: 6 millioner kroner

To internationalt anerkendte danske kræftforskere er netop tildelt hver 3 millioner kroner fra NEYE-Fonden. Denne gang går donationerne til Professor Andreas Kjær og Professor Hans H. Wandall.

Oktober 2018: 6 millioner kroner

Professor, overlæge, dr. med. Andreas Kjær, Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin & PET ved Rigshospitalet og Professor, MD, PhD Hans H. Wandall, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet er tildelt hver 3 millioner kroner fra NEYE-Fonden til deres vigtige forskningsprojekter, der begge omhandler præcisionsmedicin indenfor cancerbehandling.

Professor får 3 millioner kroner til at undersøge nye behandlingsformer for kræft

Læge og Professor Hans H. Wandall har fået tre millioner kroner fra NEYE-Fonden til undersøge, hvordan ændringer i sukkerstrukturer påvirker kræftcellers vækst. Forskningen kan få betydning for behandlingen af de mange danskere, der rammes af f.eks. lunge-, bryst- og mavecancer.

"Vi har kendt til de korte sukkerstrukturer på overfladerne af kræftceller i op til 40 år, og vi ved også, at det har betydning for kræftprognosen i mange tilfælde. Alligevel har vi en ringe forståelse af, hvad sukrene betyder for kræftcellernes vækst og invasion. Det skyldes hovedsageligt sukrenes komplekse opbygning og mangel på metoder til at undersøge deres funktion" siger Hans H. Wandall og fortsætter:

"Næste skridt er at bruge helt nye metoder til at undersøge, om de ændrede sukkerstrukturerer gør kræftcellerne mere invasive og i så fald hvordan. Med mere viden om området kan potentielt bane vejen for helt nye og mere præcise behandlingsformer for kræft. F.eks. er der mulighed for at udvikle antistoffer, som i kombination med immunterapi kan revolutionere behandlingen af solide tumorer af eksempelvis lunge-, bryst-, tyktarm- og mavecancer".

Læs mere om projektet her

Professor Hans H. Wandall om sit kræftforskningsprojekt

Hør Professor Hans H. Wandall fortælle som sit kræftforskningsprojekt, som NEYE-Fonden har støttet med 3 millioner kroner. Projektet går ud på at undersøge sukkerstrukturers påvirkning af kræftcellers vækst.