Guide til skoletasker fra JEVA

For danske JEVA er ergonomi en hjørnesten. Og med JEVA's årelange erfaring har de skabt skoletasker og rygsække, der sidder perfekt på ryggen, har optimal bærekomfort og med en vægt, der er så lav som muligt fra starten.

Skoletasker

Dreng med Jeva Dragon Draco skoletaske. Stort udvalg af Jeva skoletasker på neye.dk

Penalhuse

Dreng med Jeva penalhus. Stort udvalg af Jeva penalhuse på neye.dk

Se alt fra JEVA

Pige med Jeva Unicorn Friends skoletaske. Stort udvalg af Jeva skoletasker på neye.dk

Begynder skoletasker

Beginners og Intermediate er lette skoletasker, der er konstrueret med JEVA's ergonomiske rygsystem FOAM-BACK. Beginners passer typisk til børn i 0.-2. klasse og Intermediate op til ca. 3. klasse. Med Intermediate får man 5 liter ekstra, og den medfølgende gymnastiktaske er også lidt større.

Start-Up skoletasken er også en begynderskoletaske, dvs. fra 0. til 2. klasse. Med sin lave vægt på kun 800 gram er den perfekt til barnet, der ønsker en taske, der ikke fylder for meget, men stadig lever op til kravene om form og funktion.

JEVA begynder skoletasker

Shop dine favoritter

Piger med Jeva skoletasker. Se 2024 skoletaske nyheder på neye.dk

Design der glæder

For JEVA handler design ikke kun om form og features, men også farver og prints. Familien der står bag JEVA har altid selv designet deres produkter. Inspirationen kommer typisk fra naturen eller fra det, der rører sig blandt børn. I 2024 modellerne finder du alt fra enhjørninge, drager og dinosaur til flotte prints med stjerner, regnbuer og fodbolde.

Når du køber en JEVA skoletaske får du altid en smart drikkedunk og en aftagelig gymnastikpose med.

Shop JEVA nyheder

Ergonomi og bærekomfort

Fælles for skoletaskerne Beginners og Intermediate er den lave vægt og gode ergonomi, der giver den optimale bærekomfort.

  • FOAMBACK - der har det helt rigtige antal puder, der støtter præcis hvor de skal på barnets ryg
  • Pudernes udformning gør, at der ikke opstår ”lufthuller” – dvs. barnets og taskens ryg følges ad
  • FOAMBACK er på én gang blød og stabil, og former sig efter barnets ryg
  • Bæreremmenes polstring og udformning sikrer, sammen med den justerbare brystrem, den rigtige vægtfordeling
  • Det elastiske mavebælte EASY-BELT støtter og holder tasken på plads

Funktionelle features

Skoletasker fra JEVA er praktisk indrettet, så det er nemt for barnet. I hovedrummet er der en tabletlomme, som også kan bruges som rumdeler. Bogrummet er ikke så dybt, og holder dermed bøgerne tæt på barnets ryg. Forrest på tasken er der en lomme til penalhus samt et stort, isoleret madkasserum. På siden er der en holder til den medfølgende drikkedunk.

Når gymnastikposen er i brug, hænger den foran på tasken, så der stadig er fri adgang til alle taskens rum. På remmene finder du et bredt stykke elastik, der sikrer, at remmene ikke forlader den valgte indstilling. Samtidig kan den bruges til at samle den overskydende rem.

Shop JEVA
Drenge med Jeva rygsække. Stort udvalg af skoletasker 2.-5. klasse på neye.dk

Til de større børn

Square og Survivor er letvægtstasker med optimal bærekomfort til større skolebørn. Begge modeller har en 3-punktstøttet ryg, samt polstrede faconsyede remme, justerbar brystrem, og et aftageligt mavebælte.

  • JEVA Square er en rygsæk på 23 liter, der passer godt til 2.-5. klasse. Det er en kort rygsæk, så barnet ikke bærer på en for stor taske. Vægten på rygsækken er kun 1010 gram inkl. gymnastikposen.
  • JEVA Survivor er en rygsæk på 26 liter, med god plads til både bøger og en 15" bærbar pc. Samtidig har den en lav vægt på 1100 gram. Som skoletaske egner den sig godt fra 3. klasse, samt til alle der har brug for en all-round rygsæk.
JEVA Square & Survivor

Om JEVA

Det startede for mere end 60 år siden med træsko, lædermapper og rygsække. Sidenhen blev det JEVA's fornemmeste opgave at lave skoletasker og rygsække med korrekt ergonomi. De har arbejdet på detaljerne, justeret og videreudviklet, designet og samtidig holdt fast i den allerbedste kvalitet.


Ergonomi og komfort

Med deres årelange erfaring har de skabt skoletasker og rygsække, der sidder perfekt på ryggen, har optimal bærekomfort, og ikke har overflødige features. Korrekt vægtfordeling opnås ved at vælge en skoletaske, der ikke er dyb, så tasken med de tunge bøger er placeret så tæt på kroppen som muligt. Taskens opbygning generer ikke nakke og baghoved, og på den måde har barnet altid fri bevægelighed. Det elastiske mavebælte kan støtte ekstra, når man bevæger sig. Mavebæltet generer ikke, når man f.eks cykler, da det ikke sidder på hoften. Bruges mavebæltet, er det vigtigt, at brystremmen er spændt, for at undgå at tasken hænger på hoften i stedet for skuldrene, hvorved vægten bliver forskudt.

Da god ergonomi også er den lavest mulige vægt på en skoletaske, har dette altid været en høj prioritet. Et barn må højst bære 10-15% af sin egen vægt.

Alle JEVA's skoletasker har et stort, isoleret madkasserum, da lanft de fleste elever opbevarer deres madpakke i tasken. Det var faktisk JEVA, der tilbage i 1980'erne fandt på at integrere madkasse, drikkedunk og gymnastikpose i en skoletaske.

Produktion

JEVA skoletasker og rygsække er lavet i slidstærk og vandtæt polyester i den bedste kvalitet. JEVA bruger genanvendte materialer i produktionen og dette har altid været et naturligt valg for dem. Produktionsstedet i Kina er valgt ud fra dets høje moral, gode kvalitet og - ikke mindst - at der lægges stor vægt på social ansvarlighed.

Vælger man en JEVA får man et ærligt produkt fra en dansk virksomhed, som har stor erfaring med at udvikle de bedste skoletasker, rygsække og penalhuse. De designer og udvikler selv alle deres produkter, og man kan være helt sikker på, at man får et produkt, der holder i mange år.

De bruger en dansk kiropraktor, når de udvikler de særlige rygstøttesystemer til taskerne. Dette understøtter både deres mål med høj kvalitet, såvel som målet med korrekt ergonomi.