Sale: Spar op til 50% på masser af brands

Februar 2018: 510.000 til yngre forskere

NEYE-Fonden har igen doneret til kræftforskning af NEYE-kædens overskud

Februar 2018: 510.000 til yngre forskere

Gennem årene har NEYE-Fonden støttet flere yngre forskere i deres forskningsprojekter inden for kræft. I februar 2018 blev der atter sendt donationsmidler i den retning.

Cand. Scient og PhD-studerende på MOMA ved Aarhus Universitetshospital, Nadia Øgaard, fik tildelt 430.000 kr. til hendes kamp mod kræftsygdommen. Forskningsprojektet omhandler "blodbaserede biomarkører til opfølgning af tarmkræftpatienter efter operation". Formålet med forskningen er at kunne blive i stand til at forudsige hvilke patienter, som vil komme retur med metastaser efter behandling af tumorer.

"I min forskning undersøger jeg blodprøver fra tarmkræftpatienter. Indeholder prøverne kræftDNA er det et tegn på kræftsygdom. Jeg vil vise, at strategien kan bruges til både at vurdere om patienten er blevet kræftfri efter operation, og til at opdage tilbagevendende tarmkræft hurtigere, end hvad der i dag er muligt. Begge ting vil kunne medføre mere patient-målrettede behandlingsforløb og forbedret patientoverlevelse".

Og hun fortsætter: "NEYE-Fondens støtte er afgørende for at projektet kan udføres og donationen sikrer, at vi kan bruge de allerbedste teknologier til at lede efter kræftDNA i blodet".

Desuden 80.000 kr. til Molekylærbiolog og PhD ved Sjællands Universitetshospital, Vibe Skov, til et forskningsprojekt omkring blodkræft.