Dame
DameHerre
HerreBørn
BørnKufferter
KufferterOutdoor
OutdoorBolig
BoligBrands
BrandsTilbud
Tilbud
NEYE-Fonden støtter kampen mod brystkræft med 10 millioner kroner til Rigshospitalet
NEYE-Fonden støtter aktivt kampen mod brystkræft, og nu kan det offentliggøres, at fonden i år tildeler Rigshospitalets molekylærgenetiske sektion v/ professor dr. med. Finn Cilius Nielsen 10 millioner kroner til brug for projekt om tidlig diagnostik af brystkræft.
Adm. direktør for NEYE-Fonden Jan Toft udtaler:
"Med støtte til kampen mod brystkræft håber NEYE-Fonden at kunne bidrage til at ventetiden reduceres på brystkræftanalyser på Rigshospitalet, og overlevelsesmulighederne øges. Endvidere håber vi, at støtten også anvendes til at udvikle en diagnostik, der kan udpege særligt aggressive former for brystkræft, som kræver accelereret behandling".
Professor Jens F. Rehfeld fra Rigshospitalets molekylærgenetiske sektion udtaler; "Alfa og omega i bekæmpelse af kræft er tidlig diagnose, så behandling kan få den bedste mulighed for at virke. Brystkræft er den mest udbredte kræftform hos kvinder, unge som ældre. NEYE-Fondens store bidrag til "tidlig diagnostik af brystkræft" betyder dels, at kapaciteten for den komplicerede genetiske diagnostik af brystkræft kan øges, analysen raffineres og analysetiden nedbringes så ventetiden på diagnosen hermed forkortes væsentligt. For Rigshospitalets molekylærgenetiske sektion betyder det desuden, at opsigtsvækkende basale forskningsresultater fra professor Finn Cilius Nielsen og medarbejdere nu vil kunne omsættes til praktiske analyser med henblik på yderligere at øge muligheden for tidlig diagnose af brystkræft"
Den økonomiske støtte fra NEYE-Fonden betyder helt konkret bl.a., at der kan foretages en udvidelse af sektionen med yderligere tre bioanalytikere samt at Rigshospitalets molekylærgenetiske sektions nuværende molekylærbiolog fortsat kan være tilknyttet sektionen.
NEYE-Fonden er stiftet af Knud og Agathe Neye, og fonden uddeler økonomiske bidrag til videnskabelige institutioner og enkeltpersoner, som forsker i årsagerne til kræft og behandlinger af sygdommen. Fonden har igennem de sidste 10 år tre gange uddelt et femårigt professorat indenfor kræftforskning, og fondens bestyrelse afgør hvert år, hvor stor en del af fondens midler, der skal gå til formålet.
Dette års særligt store donation på 10 millioner kroner bliver udbetalt med 2 mio. kroner årligt over fem år, således at de årlige lønudgifter til tre bioanalytikere og en molekylærbiolog dækkes. Det resterende beløb forventes anvendt til reagenser og mindre apparatur.
Her i 2014 kan man faktisk konkludere, at projektet meget konkret er kommet patienter til gode i form af kortere svartider ved udredning af familier med arvelige former for kræft (brystkræft). Desuden har man kortlagt nye varianter af arvelighed, som dermed kan forklare en større del af kræfttilfældene og i sidste ende føre til endnu bedre rådgivning. Et meget imponerende resultat som vi alle kan glædes over!