Guide til den rigtige skoletaske

Valg af skoletaske er utrolig vigtigt for dit barns skolestart - det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken model dit barn skal lægge ryg til. 
w24_Imagebanner_3200x700-skoletasker-gode-råd.jpg
w24_Imagebanner_3200x700-skoletasker-gode-råd.jpg

Tag os med på råd

I NEYE har vi forstand på skoletasker og vores sortiment består af kvalitetstasker. Vi har selvfølgelig alle de populære mærker, som børnene kan lide. Shop løs her på neye.dk eller besøg en af vores butikker - og tag os endelig med på råd inden du og dit barn vælger en skoletaske.

Se alle skoletasker

Se alt til skolestart

5 gode råd, når du vælger skoletaske

  • Prøv tasken på, både med og uden overtøj. Så er du sikker på, at størrelsen er rigtig til dit barn. Husk at dit barn også skal kunne passe tasken med vinterjakke på.
  • Tasken skal sidde på ryggen, ikke på numsen. Så vælg en taske, der kan tilpasses dit barns ryg for at belaste den mindst muligt. Taskens bagpanel skal følge barnets rygsøjle og må ikke være bredere end barnets ryg. Derudover er det en god ide med et skumpolstret og ergonomisk rygpanel.
  • Tjek, at tasken ikke er for tung. Den bør ikke veje mere end 1 kg. uden indhold og maksimalt 15% af dit barns vægt, når den er fyldt. Køb ikke en taske der er unødig stor, da den overflødelige plads, kan resultere i mere oppakning og dermed ekstra vægt på barnets ryg.
  • Vælg en taske, hvor dit barn nemt selv kan bruge lynlåse, remme og spænder. Det er vigtigt for dit barn ikke at være afhængig af en voksen, når skoletasken skal tages af og på, og åbnes og lukkes flere gange om dagen. Skoletaskens stropper skal være behagelige og sidde på skuldrene så tæt på halsen, som muligt. Lær dit barn, hvordan tasken skal sidde, og hvordan taskens stropper justeres korrekt.
  • Husk, at tasken skal have brystrem og ruminddeling, da det giver en bedre vægtfordeling. Det er også vigtigt med små detaljer, såsom synlige reflekser, så dit barn bliver set i trafikken.
Forfatter: NEYE